//-->
SORUNUZU SORUN HEP BİRLİKTE CEVAPLAYALIM BÖLÜMÜ SOLDA FORUM YAZAN YERDEDİR. FORUMA ÜYE OLUN TÜM SORULARINIZ CEVAPLANSIN. MATEMATİK VE DİĞER DERSLERİN VİDEOLU KONU ANLATIMI VE SORU ÇÖZÜMÜ VİDEO ANLATIMLARI SİTEMİZDE BULUNMAKTADIR MATEMATİKCİMM SONUNDAKİ CİMM 2 M İLE YAZILIYOR :) *HOŞ GELDİNİZ*
aaaa
aaaaaa
6. 7. 8. Sınıf Matematik
6. 7. 8. Sınıf Videolu konu anlatımı
6. 7. 8. Sınıf Videolu soru çözümü
6. 7. 8. Sınıf Türkçe
6. 7. 8. Sınıf Fen bilgisi
6. 7. 8. Sınıf Sosyal bilgiler
aaaaaa
Matematik
Geometri
Fizik
Kimya
Biyoloji
Edebiyat
Dil ve anlatım
6. 7. 8. Sınıf Matematik
Matematik
Geometri
Fizik
Kimya
Biyoloji
Türkçe
Edebiyat
Tarih
6. 7. 8. Sınıf Matematik
Geometri
Matematik
Toplist
Site içi arama
Ziyaretçi defteri
Site duyuruları
Yönetici Hakkında
Hakkımızda
iletişim
Reklam ver
Site Haritası
aaaaaaaa
Takvim yaprakları
Döküman arşivi

Eğitim Haberleri
Anketler
7 günde ingilizce
7 günde ingilizce
7 günde ingilizce
Filipinli Bakıcı
Filipinli Bakıcılar
Filipinli Bakıcı Arıyorum
5 günde ingilizce
7 günde ingilizce
7 günde ingilizce
7 günde ingilizce

Tüm dersler ve Matematik

6. sınıflar sbs matematik

 

6. SINIF SBS MATEMATİK KONULARI

 

2008 SBS KONU DAĞILIMI

SORU ADEDİ

Kümelerle işlemler

1

Tam sayılarla işlemler

1

Doğal sayılarla işlemler

1

Ondalık kesirlerle işlemler

1

Prizmalar

1

Kesirleri karşılaştıralım

1

Ortak katlar ve bölenler

1

Geometrik inşalar

1

Çokgenler ve özellikleri

1

Kare ve dikdörtgen

1

Oran ve orantı

1

Alan ölçme ve birimleri

1

Öteleme

1

Olasılığı hesaplama

1

Tablo ve grafikler

1

Eşitliklerden denklemlere

1


SEVİYE BELİRLEME SINAVINDA;

Türkçe test ağırlık katsayısı 4,
Matematik test ağırlık katsayısı 4,
Fen Bilgisi test ağırlık katsayısı 3,
Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayısı 3,
Yabancı Dil test ağırlık katsayısı 1 olacaktır.


SBS 6. SINIFLAR SORU DAĞILIMI;

Türkçe: 19
Matematik: 16
Fen Bilgisi: 16
Sosyal Bilgiler: 16
Yabancı Dil: 13
TOPLAM = 80 Soru
SÜRE: 90 dakika

6.SINIFLAR 2008 SBS SINAVI SORULARI





21 Haziran 2008 6.Sınıflar
 SBS Sınavı A kitapçığı Matematik Sorularının Çözümleri ve Konu Analizi
1) Tam sayılarda toplama ve çıkarmayla ilgili sıcaklık farkı (parantezli çıkarma)
(-4)-(-9)=-4+9=+5
(+3)-(-5)=+3+5=+8
(+8)-(+1)=+8-1=+7
(+4)-(-2)=+4+2=+6 
cevap: salı günü en fazladır.(+8)
2) Kümelerde fark işlemi,kesişim ve birleşim işlemi,tümleyen işlemi

AÇ
B=3
AUB'=7
BÇA'=2
cevap: A/B=4 fark işlemi
3) Problem çözebilme ve işlem önceliği parantezli işlemler
cevap: 4+(2x20)
4) Ondalık kesirlerde problem çözebilme,ondalık kesirlerde bölme ve çarpma işlemi
kütüphane ile market arası 5 eşit parça,
1 parça=x dersek
5.x=1,5 her iki taraf 5'e bölünürse x= 0,3km
market ile okul arası 4 eşit parça 
cevap: 4.x = 4.0,3 = 1,2km
5) Birim küplerin sağdan,soldan,önden,arkadan,üstten ve alttan görünümü
cevap: D şıkkı
6) Kesirlerle ilgili işlemler,kesir takımında parçalardan bütün elde etme
1/3+1/3=2/3 şekildeki büyüklük
2/3'ü iki ile genişletirsek 4/6 olur.
4/6 = 4x1/6 yani 4 tane 1/6 olur.
cevap: 4 tane
7) Yarış pistindeki araçların ilk defa yan yana gelmeleri şeklinde Ekok sorusu
cevap: ekok(4,6)=12
8) Eş doğru parçaları ; eşit uzunluklardan yada eş aralıklardan oluşmalıdır.
cevap: B noktası
9) Düzgün çokgenlerin kenar uzunlukları ve açıları birbirine eşittir.Burdaki şekilde karedir.
cevap: F noktası
10) Çokgenlerin kesilmesi sonucu oluşan yeni şekillerin çevre uzunluğu
1'de azalmış
2'de azalmış
3'de değişmemiş
4'de artmış
cevap: 4'de artmış
11) Yüzde hesapları ile ilgili problem çözme
günde 3,haftada 3x7=21 defa diş fırçalıyor.
21x15=315 litre haftada boşa akıyor.kapatıldığında bu su azalır.
yani 315 litre 900 litrenin yüzde kaçı?
cevap: 315/900=x/100
x=35 yani %35
12) Harita üzerinde  yaklaşık alan tahmin etme,karenin alanını bilme
yaklaşık 12 tane kare vardır.
1 karenin alanı =5x5=25km2
cevap: 12 karenin yani iznik gölünün alanı 12x25=300km2 
13) Geminin bir köşesi belirlenir.istenilen öteleme hareketi yapıldığında aynı yer üst üste gelirse doğru öteleme yapılmış olur.
cevap: D şıkkı
14) Bir olayın olasılığı=istenen durum / tüm durumlar
= yıldız sayısı/hepsi
A) 4/8=1/2  B) 1/3  C) 2/6=1/3  D) 1/4
1/2,1/3,1/4 paylar eşit olduğu için paydası küçük olan en büyüktür.yani 1/2 olasılık en fazladır.
cevap: A şıkkı
15) Grafik yorumlama
cevap: D şıkkı
16) Karşılaştırma problemleri,cebirsel ifadeler
4+4 = 3+3+x
8 = 6+x
x = 2 kg
cevap: 2kg

matematikcimm.tr.gg
Atasözleri sözlüğü
Deyimler sözlüğü
Kompozisyon Örnekleri
Kitap özetleri
Bilgi damlaları
Roman özetleri
100 Temel eser
Türk destanları
Dünyamızı tanıyalım
Ülkemizi tanıyalım
Türkiyenin bölgeleri
Dünya bilimi
Bilim adamları
Biliyormusun ?
Rekorlar kitabı
Bilmeceler
Güzel sözler
Fıkralar
Komik yazılar
Diğer Konular
Hoşgeldin 2011
İslami bilgiler
Photoshop dersleri
Küresel ısınma
Çeşitli bilgiler
Online:
Tekil Hit: 1
Çoğul Hit: 3
Ip: 3.234.210.89

PageRank
© Matematikcimm.tr.gg Tüm hakları saklıdır.İçerik kaynak gösterilmesi halinde kullanılabilir 2008-2009-2010 Copyright ©
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=